Btw verlaging 2023 zonnepanelen

Het 0%-btw-tarief op zonnepanelen betekent dat je bij de aankoop en installatie van zonnepanelen geen btw hoeft te betalen. Dit tarief wordt vaak toegepast als een stimuleringsmaatregel om de investering in zonne-energie aantrekkelijker te maken en duurzaamheid te bevorderen.

Geen btw bij aankoop: Bij de aankoop van zonnepanelen wordt geen btw in rekening gebracht. Dit betekent dat je de prijs van de zonnepanelen betaalt zonder de normale btw die gewoonlijk op andere goederen en diensten wordt toegepast.

Geen btw over installatiekosten: Het 0%-tarief kan ook gelden voor de kosten van installatie. Dit betekent dat je geen btw hoeft te betalen over de arbeidskosten die gepaard gaan met het installeren van de zonnepanelen.

De btw-verlaging is van toepassing op zowel nieuwe installaties als bijgeplaatste zonnepanelen. Het geldt voor installaties op (vakantie)woningen, garages, schuren, serres en appartementencomplexen. Bedrijfspanden zijn dus uitgesloten van deze regeling.

Voor andere, minder voorkomende werkzaamheden zoals het verstevigen van je dak of het vervangen van de complete meterkast geldt nog wel het reguliere btw-tarief van 21 procent.